Jablčný chlieb s chrumkavou kôrkou
Recept

Jablčný chlieb s chrumkavou kôrkou

Sladký a plný jabĺk

Chlieb nemusí byť len pšeničný, ražný alebo celozrnný. Vyskúšajte náš obľúbený recept  na jablčný chlieb, ktorý je veľmi lahodný, vláčny a jeho chrumkavá kôrka vás dostane!

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 2 šálky bieleho cukru
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 šálky jabĺk olúpaných a nakrájaných na kocky
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 ½ čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky škorice, podľa chuti aj viac

Postup prípravy

  1. Predhrejte si rúru na 175C°a vymažte si formu na chlieb.
  2. V miske rozšľahajte vajcia, cukor, olej a vanilkový extrakt; pridajte jablká.
  3. V inej miske zmiešajte múku, soľ, prášok do pečiva, škoricu. Postupne túto zmes vmiešajte do jablčnej hmoty, až kým sa obe nespoja. Takto pripravené cesto vlejte do chlebovej formy.
  4. Pečte v predhriatej rúre asi 45 minút, potom prikryte alobalom, pečte ešte asi 15 minút. Pred vyklopením nechajte vychladnúť.

Zaujímavosť na záver
Jablká sú elixír mladosti a zdravia

Asi každý z nás už v živote zjedol množstvo jabĺk. Jablko vnímame ako také obyčajné ovocie, ktorého je všade dostatok. Vôbec sa nad ním nepozastavujeme. Ale mali by sme sa. O jablku by sa dalo povedať, že je čarovné. Reguluje trávenie, bojuje proti infekciám, má detoxikačné a regeneračné účinky. A čo ešte? Posilňuje našu imunitu, zlepšuje náladu, zvyšuje vitalitu, zdravie a dokonca aj omladzuje! Má vysoký obsah vitamínov, blahodárne pôsobí na náš krvný obeh, srdce, cievy a stabilizuje hladinu cukru v krvi. Draslík v jablku je skvelý pre správnu funkciu obličiek a svalov.

A vedeli ste, že jablká tiež zlepšujú našu pamäť? Toto a ďalšie zaujímavosti si môžete prečítať v našom článku.

Hortim
Hortim 17. 11. 2020

Čítajte tiež

Mohlo by vás zaujímať