Čo uvariť na obed? Niečo zdravé, chutné a rýchle!
Recept

Čo uvariť na obed? Niečo zdravé, chutné a rýchle!

Dva recepty, ktoré si neuvaríte len raz.

Teraz je ideálna doba. Aj vy máte za sebou maratón chlebíčkov, jednohubiek a koláčov? Vianoce a vítanie Nového roka vám možno dalo zabrať a pridalo pár kalórií naviac. Ale nezúfajte, do leta je ešte dosť času a popri pravidelnom pohybe začnite aj so zdravým jedlom. Máme pre vás rýchle a chutné recepty. Vyskúšajte ich!

Plnená paprika a quinoa

Recept nabitý živinami a vhodný tiež pre vegetariánov. Ideálny pre váš zdravý obed.

Ingrediencie

  • 180g quinoy opláchnutej a osušenej
  • 240ml vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá nakrájaná cibuľa
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 nadrobno nakrájaná cuketa
  • 1 malý nakrájaný baklažán
  • 1 nakrájaná paradajka
  • 225g paradajkového pretlaku
  • 6 paprík očistených od jadierok, bez vrchnej časti
  • 220g nastrúhaného syra mozarella, aj viac podľa chuti

Postup prípravy

  1. Predhrejte si rúru na 180°C a pripravte si zapekaciu misu.
  2. Do hrnca nasypte quinou, zalejte vodou a nechajte zovrieť. Hrniec prikryte, znížte teplotu a poduste, pokým quinoa nezmäkne a voda sa vstrebe. Trvá to asi 15 minút.
  3. Vo veľkej panvici zahrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak. Miešajte pokiaľ nezačnú voňať, a potom pridajte cuketu, baklažán a paradajku. Varte ďalších 3-5 minút. Do zeleninovej zmesi pridajte paradajkový pretlak a duste, kým zelenina nezmäkne ešte asi 10 minút.
  4. Do panvice pridajte quinou. Dochuťte soľou a korením. Naplňte zmesou papriky. Poukladajte ich do zapekacej misy a prikryte alobalom.
  5. Pečte v predhriatej rúre asi 18 minút. Potom posypte syrom a pečte odkryté asi 5 minút, kým nezačne syr bublať.
  6. A sme hotoví! Dobrú chuť.

Šalátové wrapy s kuracím mäsom

Hovoríte si: „ Len šalát s mäsom? To ma nezasýti!“ Opak je pravdou!

Ingrediencie

  • 2 lyžice masla
  • 75 ml pálivé omáčky
  • 1 lyžica medu
  • 300g kuracieho mäsa
  • soľ a korenie
  • 8 veľkých listov hlávkového šalátu
  • 2 stopky zeleru
  • 230g Nivy
  • 50 ml Farmárskeho dresingu
  • 1 lyžica jemne nasekanej pažítky

Postup prípravy

  1. Na veľkej panvici pri strednej teplote rozpusťte maslo. Pridajte pálivú omáčku a med. Všetko premiešajte. Zatiaľ si mäso pokrájajte na rezančeky a pridajte do panvice. Duste asi 3-4 minúty. Dochuťte soľou a korením.
  2. Na tanier si pripravte šalátové listy a naplňte ich mäsovou zmesou, zaviňte a navrch dajte zeler a Nivu. Pokvapkajte Farmárskym dresingom a posypte pažitkou.
  3. Môžete sa s chuťou a bez výčitiek zahryznúť.
Hortim
Hortim 18. 01. 2021

Čítajte tiež

Mohlo by vás zaujímať