Vianočné pečivo  na poslednú chvíľu: rýchle, jednoduché  a navyše  z ovocia!
Recept

Vianočné pečivo na poslednú chvíľu: rýchle, jednoduché a navyše z ovocia!

Vyskúšajte naše recepty a prekvapte svojich blízkych.

Už sa to nezadržateľne blíži! Vianoce. Čas pokoja  a pohody v kruhu najbližších. Čas, kedy  najradšej  sledujeme  rozprávky  a pochutnávame si na vianočných  cukrovinkách. Ak  patríte medzi tých , ktorí  si nechávajú prípravu cukroviniek na poslednú chvíľu,  alebo len  chcete ešte  niečo malého a rýchleho pripraviť  k vianočnému hodovaniu, tak presne pre vás sme prichystali vianočné pečivo, ktoré svojou  prípravou nezaťaží  váš čas a navyše  je z ovocia :).

Banány v čokoláde

Ingrediencie

  • 1 balíček piškót
  • 2 banány
  • 100 g čokolády na varenie

Postup prípravy

Banány ošúpte a nakrájajte na kolieska cca 0,5 cm hrubé. Každé takto prichystané koliesko vložte medzi dva piškóty a spojte špáradlom. V hrnci rozpustite čokoládu a banány ponorte v čokoláde. Na záver ich môžete namočiť  ešte do najemno  nakrájaných orieškov a potom ich položte na  papier na pečenie,  kde ich  nechajte  stuhnúť.  Po vychladnutí ich dajte ešte na pár hodín do chladničky. Banány v čokoláde  sú veľmi  jednoduché na prípravu a chutia  vynikajúco!

Jablká v karameli

Ingrediencie

  • 6 jabĺk
  • 400 g trstinového cukru
  • 200 ml vody
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžica masla

Postup prípravy

Jablká najprv umyte  a nakrájajte na mesiačiky. Do hornej časti každého jablka zatlačte drevenou špajdľou. V hrnci dajte variť vodu s cukrom zhruba 10 minút, dokiaľ neskaramelizuje. V takto prichystanom sirupe namáčajte jablká na špajdli. Na ozdobenie môžete použiť v sáčiku rozdrvené oriešky, do ktorých vložíte jablká v sirupe. Máčané jablká dajte vychladnúť  na alobal potretý maslom. A máte hotovo. Jednoduché, a tá vôňa! Neskutočná:). Jablká v karameli  rozvoňajú  celý váš domov príjemnou  vianočnou  arómou.

Brusnicové srdiečka

Ingrediencie

  • 150 g brusníc
  • 5 g pomarančovej kôry
  • 30 g ovsených vločiek
  • 30 g kokosu

Postup prípravy

Brusnicové  srdiečka sú ďalším z nepečených a ľahkých vianočných dezertov. Najprv  najemno rozmixujte pomarančovú kôru. V ďalšej miske potom mixujte zmes brusníc , kokosu a ovsených vločiek. Pridajte pomarančovú kôru. Výsledná zmes by mala byť lepkavá, ak to tak nie je, pridajte viac brusníc. Z cesta vykrojte srdiečka, ktoré môžete pre zvýraznenie chuti poliať prichystanou  čokoládou.

Dúfame, že vám budú naše recepty chutiť a prajeme príjemné sviatky :).

Hortim
Hortim 12. 03. 2020

Čítajte tiež

Mohlo by vás zaujímať