Poďme sa na túto lákavú kombináciu chutí pozrieť zblízka 😉
Pro tento recept si pripravte následujúce ingredience:
Ingrediencie
- ¼ hrnčeka extra panenského olivového oleja
- 1 polievková lyžica balsamika
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 polievková lyžica hrubo nakrájaného čerstvého estragónu
- ¼ čajovej lyžičky soli
- ¼ čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 2 x vykostené kuracie prsia bez kože
- 6 hrnčekov volne baleného čerstvého špenátu
- 6-8 veľkých jahôd
- 1 avokádo
- 3-4 tenké plátky červenej cibule
- ¼ hrnčeka feta syru
- 2 polievkové lyžice mandlí
Postup prípravy šalátu
Na začiatok zmiešajte extra panenský olivový olej s balsamikom, cukrom, estragónom, soľou a čerstvo mletým čiernym korením. S polovicou takto pripravenej zmesi polejte kuracie prsia a dajte do chladničky na dobu 30 min až 2 hodín.
Kuracie prsia orestujte na panvici zhruba 3 minúty z oboch strán. Potom znížte teplotu variča na stredne nízku a dopečte prsia po dobu 20 – 25 minút. Nezabudnite každých 5 minút otočiť.
Vo veľkej šalátovej mise zmiešajte na plátky nakrájané kuracie prsia, špenát, avokádo, jahody, červenú cibuľu, feta syr, mandle so zvyškom zmesi korenia. Môžete ihneď podávať na stol. A menšia rada na záver. Jahody môžete zameniť za čučoriedky a namiesto feta syru skúsiť kozí syr.
Dúfame, že toto jin a jang spojenie jahôd s avokádom Vám bude chutiť.