Cuketový koláč s paradajkami
Recept

Cuketový koláč s paradajkami

Recept je jednoduchý a pritom neobvyklý a určite s ním zažiarite.

Osviežujúca, zdravá a plná vitamínov! Cuketa je ideálnou zeleninou najmä v horúcom počasí, dokáže totiž eliminovať teplo v žalúdku. Ďalším benefitom je jej nízkokalorická hodnota, má tiež nízky obsah tuku a sodíka.  Vďaka cukete budete mať i viac energie, čo sa v tomto teplom počasí určite hodí. Je plná provitamínu A, ktorý ovplyvňuje naše celkové zdravie a dodáva nám energiu. Okrem toho obsahuje ešte karotény, minerály (horčík, vápnik, železo, draslík, fosfor), vitamíny A, B, C a vlákninu. Cuketa sa preto zdá ako výnimočná ingrediencia. A tou aj je! Radi by sme sa s vami podelili o vynikajúci cuketový koláč s paradajkami.

Ingrediencie

Cesto

  • 3 veľké najemno nastrúhané cukety
  • 4 vajcia
  • ½ šálky múky
  • 1 nasekaný cesnak

Krém

  • 4 paradajky
  • 50:50 zmes smotany a majonézy (podľa potreby)
  • nakrájaný kôpor

Postup prípravy

Cukety si najemno nastrúhajte a vyžmýkajte z nich prebytočnú vodu. Do misky vložte vajce, múku a cesnak. Podľa potreby pridajte viac múky. Z takto pripravenej zmesi urobte placky a osmažte po oboch stranách do zlata. Jednotlivé placky natrite zmesou smotany a majonézy, kôpru a nakrájaných paradajok. Cuketový koláč nechajte minimálne 10 – 15 min. vychladnúť v chladničke.

A máte hotové! Recept je jednoduchý a zároveň neobvyklý a určite s ním zažiarite

Prajeme dobrú  chuť.

Hortim
Hortim 02. 03. 2020

Čítajte tiež

Mohlo by vás zaujímať