Osviežujúca, zdravá a plná vitamínov! Cuketa je ideálnou zeleninou najmä v horúcom počasí, dokáže totiž eliminovať teplo v žalúdku. Ďalším benefitom je jej nízkokalorická hodnota, má tiež nízky obsah tuku a sodíka. Vďaka cukete budete mať i viac energie, čo sa v tomto teplom počasí určite hodí. Je plná provitamínu A, ktorý ovplyvňuje naše celkové zdravie a dodáva nám energiu. Okrem toho obsahuje ešte karotény, minerály (horčík, vápnik, železo, draslík, fosfor), vitamíny A, B, C a vlákninu. Cuketa sa preto zdá ako výnimočná ingrediencia. A tou aj je! Radi by sme sa s vami podelili o vynikajúci cuketový koláč s paradajkami.
Ingrediencie
Cesto
- 3 veľké najemno nastrúhané cukety
- 4 vajcia
- ½ šálky múky
- 1 nasekaný cesnak
Krém
- 4 paradajky
- 50:50 zmes smotany a majonézy (podľa potreby)
- nakrájaný kôpor
Postup prípravy
Cukety si najemno nastrúhajte a vyžmýkajte z nich prebytočnú vodu. Do misky vložte vajce, múku a cesnak. Podľa potreby pridajte viac múky. Z takto pripravenej zmesi urobte placky a osmažte po oboch stranách do zlata. Jednotlivé placky natrite zmesou smotany a majonézy, kôpru a nakrájaných paradajok. Cuketový koláč nechajte minimálne 10 – 15 min. vychladnúť v chladničke.
A máte hotové! Recept je jednoduchý a zároveň neobvyklý a určite s ním zažiarite
Prajeme dobrú chuť.