Zelenina nebude stáť v kúte!
Recept

Zelenina nebude stáť v kúte!

Najlepšie recepty s pečenou zeleninou

Mali ste niekedy pocit, že je zelenina nudná? Po prečítaní nášho článku iste zmeníte názor. Pripravili sme pre vás neodolateľné, rozmanité, ale hlavne rýchle chuťovky zo zeleniny. Takže očistiť, nakrájať a upiecť! Ide sa na to :).

Pečená brokolica s parmezánom

Všetko čo potrebujete je päť ingrediencií a pár minút času. Predstavujeme vám náš obľúbený recept na pečenú brokolicu.

Ingrediencie

  • 1 čerstvá brokolica rozobratá na ružičky
  • 3 lyžice extra panenského oleja
  • soľ (košer alebo morská)
  • korenie
  • postrúhaný syr parmezán

Postup přípravy

  1. Rúru si nastavte na 250°C.
  2. Na plech poklaďte kúsky brokolice a pokvapkajte olivovým olejom.
  3. Osoľte, poriadne zamiešajte a pečte asi 8 minút. V polovici pečenia otočte plech, aby ste dosiahli rovnomerné pečenie.
  4. Vyberte plech, okoreňte a posypte parmezánom.
  5. Dobrú chuť!

Pečené paradajky s voňavým cesnakom

Máme radi, keď je jedlo zdravé, chutné a ešte k tomu hotové za pár minút. Túto delikatesu máte hotovú ani nie za 30 minút.

Ingrediencie

  • 280 g cherry paradajok rozkrojeným na polovicu
  • 6 strúčikov cesnaku nakrájaných nadrobno
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli (košer alebo morská)
  • 2 lyžičky korenia

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejte na 190 °C.
  2. V miske zmiešajte paradajky, cesnak, olej, soľ a korenie.
  3. Paradajky rozložte rovnomerne na plech a pečte asi 20 – 25 minút, kým nebudú mäkké a voňavé.
  4. Môžete podávať!

Pečená cuketa s parmezánom

Dokonalé pečené cukety s ostrou chuťou. Sú zdravé a úplne návykové! Vyskúšajte náš ďalší recept s cuketou.

Ingrediencie

  • 4 menšie cukety pozdĺž rozkrojené na štvrťky
  • 110 g nastrúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • ½ lyžičky sušenej bazalky
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejte na 180C, plech si nastriekajte olejovým sprejom.
  2. V miske si zmiešajte parmezán, oregano, bazalku, tymián, cesnakový prášok, soľ a korenie.
  3. Na plech rozložte cuketu, polejte ju olivovým olejom, posypte pripravenou zmesou.
  4. Cukety vložte do rúry a pečte domäkka asi 18 minút.
  5. Ihneď podávajte

Pre ďalšie zdravé zeleninové recepty sa môžete inšpirovať tu.

Hortim
Hortim 28. 09. 2020

Čítajte tiež

Mohlo by vás zaujímať