Nie je nič lepšieho, ako si v zimných dňoch dopriať misku teplej a zdravej polievky. Dodá vám vitamíny, energiu a tak nejak pohladí na duši :). Na tejto polievke je úžasné to, že si do nej môžete dať akúkoľvek zeleninu, ktorú máte radi. My sme použili mrkvu , zeler, cibuľu, zelenú fazuľku, kukuricu a hrášok.
Ingrediencie
- 2 a ½ lyžice olivového oleja
- 1 a ½ šálky nasekanej cibule (strednej veľkosti)
- 2 šálky nakrájanej mrkvy (cca 4 ks)
- 1 a ¼ šálky nakrájaného zeleru (cca 3 ks)
- 4 strúčiky cesnaku (drveného) )
- 450 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 2 šálky paradajok bez šupky
- 3 zemiaky nakrájené na kostičky (cca 3 stredne veľké zemiaky)
- 1/3 šálky nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 bobkové listy
- ½ čajovej lyžičky sušeného tymiánu
- 1 a ½ šálky nasekaných zelených fazuliek (môže byť i mrazená)
- 1 a ¼ šálky kukurice (môže byť i mrazená)
- 1 šálka hrášku (môže byť i mrazený)
- soľ a čierne korenie
Postup prípravy
Najprv si vo veľkom hrnci ohrejte olivový olej na strednú teplotu. Pridajte cibuľu, mrkvu, zeler a nechajte speniť, pridajte cesnak a ešte varte cca pol minúty. Pridajte vývar a nakrájané paradajky, zemiaky, petržlen, bobkový list, tymián a dochuťte soľou a čiernym korením. Polievku priveďte do varu a potom primiešajte nasekané fazuľky. Znížte teplotu na stredne nízku, zakryte hrniec pokrievkou a varte, dokiaľ nebudú zemiaky mäkké cca 20 – 30 minút, potom pridajte kukuricu a hrášok a varte ďalších 5 minút. Podávajte teplé:).