Asi sa všetci zhodneme, že sladké ovocie je plné vitamínov a ešte aj výborne chutí. Ale čo keď ho premeníme na sladké potešenie v podobe delikátneho koláča? Máme pre vás inšpiráciu ako si pripraviť tie najlepšie.
Jogurtový ovocný koláč
Nedokážete si leto predstaviť bez jogurtového koláča s ovocím? My tiež nie…?.
Ingrediencie
- 200 g dlhých piškótov
- 250 g smotany na varenie
- 250 g kyslej smotany
- 500 g jogurtu
- 5 lyžíc práškového cukru
- 500 g ľubovoľného ovocia + na ozdobu
Postup prípravy
- Zmiešajte smotanu na varenie, cukor a kyslú smotanu.
- Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie, na dno poskladajte piškóty a zalejte časťou smotanovej zmesi.
- Tento postup niekoľkokrát zopakujte a vrch ozdobte ovocím.
Višňový koláč
Višne možno nie sú také obľúbené ako čerešne, pretože nie sú také sladké. Ale v našom farebnom koláči si ich obľúbite.
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 550 g polohrubej múky
- 250 ml oleja
- 250 ml mlieka
- 1 prášok do pečiva
- 250 g práškového cukru
- 2 lyžice kakaa
- 300 g višní
Postup přípravy
- V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, potom postupne primiešajte múku, prášok do pečiva, olej, mlieko. Cesto rozdeľte na dve polovice.
- Do jednej z nich primiešajte kakao.
- Pripravte si formu, vysteľte papierom na pečenie. Najprv vylejte kakaové cesto, potom svetlé. A navrch poklaďte višne.
- Pečte na 180° zhruba 50 minút.
Citrónový cheesecake
Cítite tú sviežosť len pri pomyslení na kombináciu citrónu a krémového mascarpone? Náš citrónový cheesecake vás určite nesklame.
Ingredience
- 110 g maslových keksov
- 50 g masla
- 25 g trstinového cukru
- 350 g mascarpone
- 75 g práškového cukru
- 3–4 citróny
Postup prípravy
- Rozlámané keksy rozmixujte s trstinovým cukrom a rozpusteným maslom. Spolu zamiešajte.
- Do otváracej tortovej formy s priemerom 20 – 25 cm vložte papier na pečenie, vložte do nej rozmiešanú zmes a rovnomerne lyžicou zarovnajte.
- Potom zmiešajte 350g mascarpone s 75g práškového cukru, s kôrou z jedného citrónu a šťavou zhruba z 2 – 3 citrónov. Miešajte, kým nebude zmes krémová.
- Citrónovú zmes vylejte na zmes z keksov a nechajte niekoľko hodín stuhnúť v chladničke.
- Dezert uvoľnite od strán formy nožom, formu uvoľnite, dezert presuňte na tanier a môžete podávať.
Nemáte ešte dosť? Vyskúšajte naše torty z ovocia a zeleniny.