Čo uvariť na večeru?
Recept

Čo uvariť na večeru?

Rýchlo, zdravo a chutne

A je to tu zas! „Mami, čo bude na večeru?“,pýtajú sa vaše deti a hneď za nimi manžel. A vy ani netušíte… Ak to u vás prebieha podobne, nezúfajte. Máme pre vás tri recepty, ktoré sú nové, zdravé a hlavne rýchle. Pustite sa s nami do kreatívnych a lákavých receptov.

Super rýchly Pad thai

Klasický thajský pokrm Pad thai môžete mať na tanieri za 15 minút. Ako na to?

Ingrediencie

  • 200 g ryžových rezancov
  • 140 g mrazeného hrášku
  • 200 g kreviet
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 100 g fazuľových klíčkov
  • malý zväzok jarnej cibuľky nakrájaný na plátky
  • 2 rozšľahané vajcia
  • 3 lyžice opražených arašidov
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice sladkej čili omáčky
  • listy koriandru

Postup

  1. Priveďte v hrnci vodu k varu, vložte rezance a varte 3 minúty.
  2. Pridajte hrášok a krevety a varte asi ďalšiu minútu.
  3. Hrniec odložte nabok.
  4. Na inej veľkej panvici zohrejte olej a opražte rezance, krevety, hrášok, fazuľové klíčky a jarnú cibuľku.
  5. Všetky ingrediencie dajte na jednu stranu a zalejte vajíčkami. Miešajte kým sa zmes nezačne variť. Potom všetko spolu zamiešajte.
  6. Pridajte arašidy, sójovú a sladkú čili omáčku a dobre premiešajte.
  7. Povrch ozdobte koriandrom a môžete podávať.

Cestoviny s brokolicou a kuracím mäsom

Opäť vám bude stačiť asi 15 minút a vykúzlite chutnú a zdravú večeru pre vašich najbližších.

Ingrediencie

  • 350 g cestovín
  • 300 g brokolice nakrájanej na ružičky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 3 kusy kuracie prsia nekrájané na väčšie kusy
  • 2 rozdrvené strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice kremžskej horčice
  • šťava z jedného veľkého pomaranča
  • 25g opražených mandlí

Postup

  1. Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale.
  2. Tri minúty pred uvarením cestovín pridajte  brokolicu a dovarte.
  3. Medzitým si zahrejte olej vo veľkej panvici alebo vo woku a pridajte kúsky kuracieho mäsa. Mäso opečte a varte 8 minút, pridajte cesnak a varte ešte 2 minúty.
  4. V malej miske zmiešajte horčicu s pomarančovou šťavou. Zmes nalejte na kuracie mäso a povarte ešte 2 minúty.
  5. Cestoviny zmiešajte s kuracím mäsom, pridajte 3 polievkové lyžice vody z cestovín, mandle a soľ. Všetko jemne premiešajte a môžete podávať.

Rýchly tuniakový šalát

Dostatok vlákniny a vitamínu C na vašom tanieri. Pochutnajte si na šťavnatom tuniakovom šaláte.

Ingrediencie

  • 200 g tuniaka
  • 1 tuniaka
  • 400 g bielej fazule v konzerve
  • 250 g cherry paradajok nakrájaných na polovice
  • 3 lyžice olivového oleja
  • šťava z pol citrónu
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 20g nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  1. Pol cibule nakrájajte na mesiačiky.
  2. Do šalátovej misy vložte tuniaka, fazuľu a cherry paradajky.
  3. Rozmixujte olej, horčicu a šťavu z citrónu.
  4. Zálievku vylejte na šalát a posypte petržlenovou vňaťou.
  5. Všetko premiešajte a je to hotové.
Hortim
Hortim 04. 08. 2020

Čítajte tiež

Mohlo by vás zaujímať