A je to tu zas! „Mami, čo bude na večeru?“,pýtajú sa vaše deti a hneď za nimi manžel. A vy ani netušíte… Ak to u vás prebieha podobne, nezúfajte. Máme pre vás tri recepty, ktoré sú nové, zdravé a hlavne rýchle. Pustite sa s nami do kreatívnych a lákavých receptov.
Super rýchly Pad thai
Klasický thajský pokrm Pad thai môžete mať na tanieri za 15 minút. Ako na to?
Ingrediencie
- 200 g ryžových rezancov
- 140 g mrazeného hrášku
- 200 g kreviet
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 100 g fazuľových klíčkov
- malý zväzok jarnej cibuľky nakrájaný na plátky
- 2 rozšľahané vajcia
- 3 lyžice opražených arašidov
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice sladkej čili omáčky
- listy koriandru
Postup
- Priveďte v hrnci vodu k varu, vložte rezance a varte 3 minúty.
- Pridajte hrášok a krevety a varte asi ďalšiu minútu.
- Hrniec odložte nabok.
- Na inej veľkej panvici zohrejte olej a opražte rezance, krevety, hrášok, fazuľové klíčky a jarnú cibuľku.
- Všetky ingrediencie dajte na jednu stranu a zalejte vajíčkami. Miešajte kým sa zmes nezačne variť. Potom všetko spolu zamiešajte.
- Pridajte arašidy, sójovú a sladkú čili omáčku a dobre premiešajte.
- Povrch ozdobte koriandrom a môžete podávať.
Cestoviny s brokolicou a kuracím mäsom
Opäť vám bude stačiť asi 15 minút a vykúzlite chutnú a zdravú večeru pre vašich najbližších.
Ingrediencie
- 350 g cestovín
- 300 g brokolice nakrájanej na ružičky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 3 kusy kuracie prsia nekrájané na väčšie kusy
- 2 rozdrvené strúčiky cesnaku
- 2 lyžice kremžskej horčice
- šťava z jedného veľkého pomaranča
- 25g opražených mandlí
Postup
- Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale.
- Tri minúty pred uvarením cestovín pridajte brokolicu a dovarte.
- Medzitým si zahrejte olej vo veľkej panvici alebo vo woku a pridajte kúsky kuracieho mäsa. Mäso opečte a varte 8 minút, pridajte cesnak a varte ešte 2 minúty.
- V malej miske zmiešajte horčicu s pomarančovou šťavou. Zmes nalejte na kuracie mäso a povarte ešte 2 minúty.
- Cestoviny zmiešajte s kuracím mäsom, pridajte 3 polievkové lyžice vody z cestovín, mandle a soľ. Všetko jemne premiešajte a môžete podávať.
Rýchly tuniakový šalát
Dostatok vlákniny a vitamínu C na vašom tanieri. Pochutnajte si na šťavnatom tuniakovom šaláte.
Ingrediencie
- 200 g tuniaka
- 1 tuniaka
- 400 g bielej fazule v konzerve
- 250 g cherry paradajok nakrájaných na polovice
- 3 lyžice olivového oleja
- šťava z pol citrónu
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 20g nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- Pol cibule nakrájajte na mesiačiky.
- Do šalátovej misy vložte tuniaka, fazuľu a cherry paradajky.
- Rozmixujte olej, horčicu a šťavu z citrónu.
- Zálievku vylejte na šalát a posypte petržlenovou vňaťou.
- Všetko premiešajte a je to hotové.